středa 16. ledna 2013

Nasazení a snímání kontaktních čoček

Nevíte si rady s tím jak si správně nasadit  nebo odstranit kontaktní čočky? V tom případě jste tu správně. Rádi bychom Vám poradili jak na to. Poté co si nasazení a sundání kontaktní čoček zažijete, stanou se tyto činnosti pro Vás přirozenějšími a snadnějšími. Jak zní pořekadlo, učený z nebe nespadl. Vůbec se ničeho nemusíte bát, rádi Vám s tím poradíme.

První a velice důležitá rada zní: chcete-li udržet své oči a zrak co nejzdravější, měli byste se vždy před manipulací s čočkami ujistit, že jsou vaše ruce opravdu čisté. Tedy nezapomínej na mytí rukou, obzvláště před manipulací s kontaktními čočkami.

Image courtesy of  graur marin / FreeDigitalPhotos.net
Stačí si ruce omýt mýdlem, však dávkovače neparfémovaného antibakteriálního tekutého mýdla jsou lepší než kus mýdla, který může být snadno kontaminován. Následně z rukou důkladně opláchněte mýdlo, abyste zabránili kontaminaci kontaktních čoček. Poté si ruce osušte ručníkem, který nepouští vlákna, předejdete tak znečištění čoček vlákny z ručníku.

Průvodce pro správné nasazení kontaktních čoček. 

  1. Ruce důkladně omyjte, jak je popsáno výše.
  2. Opláchněte čočky roztokem, abyste odstranili usazeniny na čočce. 
  3. V mnoha případech často dochází při nasazovaní kontaktních čoček k jejich záměně, je tedy dobré, abyste vždy aplikovali a odstraňovali čočku pro pravé oko jako první.
  4. Umístěte čočku na špičku vašeho ukazováku a ujistěte se, že je čočka správně orientována tak, že zkontrolujete indikátor rub a líc.
  5. Druhou rukou přidržte horní víčko, před mrknutím.
  6. Stáhněte dolů dolní víčko druhým prstem ruky, kterou čočku aplikujete. Podívejte se na strop a opatrně vložte čočku do dolní části oka.
  7. Pomalu víčko uvolněte a zavřete na chvíli oko.

Průvodce pro správné odstranění kontaktních čoček.

  1. Důkladně si omyjte ruce, jak je popsáno výše.
  2. Podívejte se do stropu a stáhněte dolů dolní víčko.
  3. V mnoha případech často dochází při nasazovaní kontaktních čoček k jejich záměně, je tedy dobré, abyste vždy aplikovali a odstraňovali čočku pro pravé oko jako první.
  4. Ukazováček přibližte k oku, dokud se nedotknete dolního okraje čočky.
  5. Sesuňte čočku dolů k dolní části bělma.
  6. Čočku jemně zmáčkněte mezi palec a ukazovák a vyjměte ji.
  7. Stejným způsobem vyjměte i druhou čočku


Image courtesy of  graur marin / FreeDigitalPhotos.net


Zdroje: http://eshop.fokusoptik.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat