úterý 7. května 2013

Barevné kontaktní čočky – část první

Jak začít nosit barevné kontaktní čočky?
Nejčastěji pokládaná otázka z ní, které kontaktní čočky z tak obrovského množství si mám vyzkoušet? Odpověď je jednoduchá a jednoznačná. Každá kontaktní čočka, tedy i ta barevná musí být vyzkoušena u očního specialisty, jen ten Vám dokáže bez pochyb určit tu správnou barevnou kontaktní čočku. V dnešní době je na trhu opravdu obrovské množství modelů a druhů barevných kontaktních čoček každý z Vás jistě najde ty pravé.


Image courtesy of  graur codrin / FreeDigitalPhotos.net


Jak dlouho se mohou barevné kontaktní čočky nosit?
U délky nošení kontaktních čoček záleží zejména na množství barvy v čočce. Rozjasňující a tónovací čočky se mohou nosit stejně dlouho jako klasické čiré kontaktní čočky. Krycí kontaktní čočky mají již větší vrstvu barvy, tedy nejsou schopny propustit tak velké množství kyslíku k rohovce a prochází přes ně méně kyslíku. Krycí kontaktní čočky by se tedy neměli nosit příliš dlouho v kuse a také by se neměly používat místo dioptrických čoček na normální nošení

Časté otázky týkají se barevných kontaktních čoček

Petra: Ráda bych se zeptala, jestli vadí, když je u barevných kontaktních čoček jiné zakřivení a průměr, než mám u klasických čirých dioptrických čoček?
Odpověď: Mohlo by to vadit, ale také nemuselo. Vždy záleží na dané konkrétní situaci. Určitě bych Vám doporučila, poradit se s očním specialistou. Ten Vám zcela jistě a správně odpoví na Vaši otázku.



Image courtesy of  imagerymajestic / FreeDigitalPhotos.net


Tomáš: Chtěl bych se Vás zeptat, jestli dokáži barevné kontaktní čočky změnit a překrýt i tmavé oči?
Odpověď: Určitě ano. Záleží jen na správném výběru barevných kontaktních čoček. Více Vám napoví praktická zkouška u očního odborníka.


Žádné komentáře:

Okomentovat