středa 8. května 2013

Tipy pro péči o kontaktní čočky v horkém letním počasí – 2. část

V první části jsme si pověděli, proč je dobré, aby naše oči, v horkých letních dnech, při nošení kontaktních čoček byly zvlhčovány. Také jsme si objasnili, proč je důležité dodržovat hygienu. Jednalo se především o hygienu rukou, jelikož na rukách se množí nesčetné množství bakterií, které při kontaktu s kontaktní čočkou mohou pro naše oči znamenat velké zdravotní potíže.

Image courtesy of  alexbuntin / FreeDigitalPhotos.net

V dnešní části si povíme další tři rady, jak pečovat o kontaktní čočky v horkých letních dnech.

Čistěte kontaktní čočky o sto šest
Třetí rada zní, čistěte kontaktní čočky o sto šest. Kvůli vyšším letním teplotám se zvyšuje i metabolismus našeho těla. Kvůli tomu se na kontaktní čočky mnohem rychleji usazují nečistoty a usazeniny. Kontaktní čočka se díky tomu stává být méně pohodlná a snižuje se tak i její kvalita. Proto tedy musí být každý večer z kontaktních čoček mechanicky odstraněny nečistoty. Kontaktní čočky musí být čištěny kvalitním roztokem, nejlépe peroxidovým, který chrání kontaktní čočky i před bakteriemi vzniklými z vody.
Nechejte kapky a roztoky na kontaktní čočky v chladu
Kapky i roztoky na kontaktní čočky by měli být uchovávány v teplotách blížícím se pokojovým, tedy kolem 25 stupňů Celsia. Neměli bychom nosit kapky tam, kde je teplota vyšší než 25 stupňů Celsia, protože pokud budou kapsy nebo roztoky na kontaktní čočky vystaveny vyšším teplotám, ztrácejí své účinky. Kapky uskladněné při vyšších teplotách nepřináší očekávanou úlevu a roztoky nemají správné desinfekční účinky.

Image courtesy of  Bloomfield / FreeDigitalPhotos.net

Pořiďte si jednodenní čočky
Pokud si nevíte rady s předešlými typy jak pečovat o kontaktní čočky v horkých letních dnech, nezoufejte. Jsou pro Vás připraveny kontaktní čočky jednodenní. Ty Vám zaručují, že každý den budete užívat čerstvý a čistý pár kontaktních čoček. Nepotřebujete tedy k nim žádné roztoky, a pokud nemáte potíže se suchostí očí, tak ani žádné kapky. Kontaktní čočky, které jsou znečistěné, se jednoduše večer vyhodí a ráno si nasadíte nové.

Zdroj: http://www.cocky.cz/clanky/pece-o-kontaktni-cocky/5-tipu-pro-peci-o-cocky-v-horkem-lete
Další info: http://eshop.fokusoptik.cz/

Žádné komentáře:

Okomentovat